Вести


Мировић обишао Општу болницу Панчевo и фабрику воде у Ковачици

Нови Сад , 28. новембар 2017.
-A A +AМировић обишао Општу болницу Панчевo и фабрику воде у Ковачици.

Нови Сад , 28. новембар 2017. .

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић обишао је данас интернистички блок Опште болнице Панчевo, за чију је реконструкцију Покрајинска влада издвојила 500 милиона динара. Радови на реконструкцији су почели 17. октобра 2017.године, а предвиђени рок за завршетак радова је шест месеци.

Интерно одељење Опште болнице није реновирано, нити реконструисано још од изградње 1973. године.

„С обзиром да смо наследили запуштен здравствени систем у Војводини, Покрајинска влада уложила је значајна средства у реконструкцију објеката и набавку најсавременије опреме,“ рекао је Мировић.

“Наш циљ је да у наредних пет до седам година потпуно реконструишемо здравствени систем, да га уведемо у функцију нормалног одржавања, да имамо квалитетне дијагностичке апарате, који ће у сваком моменту бити доступни грађанима,“ изјавио је председник Мировић.

Из средстава текуће буџетске резерве Покрајинска влада за поправку ЦТ апарата за Општу болницу Панчево издвојила је 9,12 милиона динара и 3,6 милиона динара за набавку ултразвучног колор доплера за педијатрију.

У оквиру данашње посете, председник Мировић и градоначелник Панчева Саша Павлов одржали су радни састанак, на којем су разговарали о могућностима решавања два велика пројекта у Панчеву - завршетку последње фазе Северне индустријске зоне и изградњи Потамишког колектора.

Током дана председник Мировић обишао је фабрику воде у Ковачици, за коју је из покрајинског буџета издвојено 41,6 милиона динара, за финансирање треће фазе радова, чији је пројектовани капацитет 1800 кубних метара на дан. За три недеље ово постројење биће пуштено у рад, уколико временски услови буду то дозволили. Крајњи циљ је да се обезбеди квалитетна пијаћа вода за Ковачицу и околна места.

„Покрајинска влада је у последњих година дана уложила више од милијарду динара у мање развијене општине у покрајини,“ рекао је Мировић и додао да ће се више пажње и новца усмерити ка тим општинама и у наредној 2018.години.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs