Вести


Мировић обишао радове на изградњи пута Стапар–Сивац

Нови Сад , 03. децембар 2019.
-A A +AМировић обишао радове на изградњи пута Стапар–Сивац.

Нови Сад , 03. децембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на првој фази изградње локалног пута од регионалног значаја Стапар–Сивац, у општини Сомбор, за шта је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила више од 150 милиона динара.

Реч је о саобраћајници укупне дужине 15 километара, која ће се градити у три фазе и која ће, како је најављено, бити завршена до краја 2021. године.

„Ово је заједничка иницијатива Покрајинске владе, Града Сомбора и Општине Кула. Истовремено, ово је и најдужа саобраћајница коју финансира Покрајинска влада. Овај пут био је планиран шездесетих година и никада није реализован. Завршићемо и ову саобраћајницу у року, јер је од огромног значаја за грађане Сомбора, Куле и Апатина“, изјавио је председник Мировић.

У протекле три године, како је додао Мировић, на територији Сомбора Покрајина је уложила више од 500 милиона динара за инфраструктурне пројекте, за изградњу Индустријске зоне, као и за пројекте водоснабдевања у насељеним местима Сомбора.

„Изградња пута је пројекат о ком се говори и који се чекао деценијама. Омогућиће бољу саобраћајну повезаност и измештање теретног саобраћаја из околине Сомбора“, казала је градоначелница Душанка Голубовић.

Обиласку радова присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs