Вести


Мировић: Од успешности компанија, снаге менаџмента и запослених зависи укупан успех Војводине и Србије

Нови Сад , 14. септембар 2017.
-A A +AМировић: Од успешности компанија, снаге менаџмента и запослених зависи укупан успех Војводине и Србије.

Нови Сад , 14. септембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, уручили су данас традиционалне годишње награде Привредне коморе Војводине представницима привредних друштава и појединцима, за успешно пословање и врхунске резултате које су постигли у 2016 години.

У изјави за медије уочи свечане седнице Скупштине ПКВ, Мировић је рекао да се додела ових награда одвија иза добре пословне године, ако се гледа укупан пословни амбијент у нашој држави, да је укупна политичка стабилност омогућила економски развој, чији су елементи јасно мерљиви и видљиви, као што су раст друштвеног бруто производа, раст у индустријској производњи, туризму и извозу.

Председник Покрајинске владе истакао је да све зависи од привреде, од успеха компанија о којима је данас реч, од снаге менаџмента и запослених да створе нову добит, из чијег дела држава, покрајина и локалне самоуправе финансирају све друге потребе.

„Видели сте на примеру покрајинског буџета да смо успели да се понашамо по моделу једног успешног менаџмента, да нисмо трошили улудо средства. Имали смо раст пореза на добит – део тог пореза припада и буџету покрајине. Имали смо и раст пореза на зараде, што значи да има више запослених у Војводини, више од 20.000 у јулу 2017. него у јулу 2016. То у пракси значи више инвестирања у здравствени систем, у школе, у нове индустријске зоне, где у овом тренутку, због индукције новог раста, инвестирамо у 11 нових индустријских зона на територији Војводине“, рекао је Мировић и додао да су за то заслужне најуспешније компаније у Војводини.

Председник Покрајинске владе најавио је и прве конкурсе Развојне агенције Војводине за доделу бесповратних подстицаја привредним друштвима, за шта су средства обезбеђена ребалансом покрајинског буџета.

На седници Скупштине Привредне коморе Војводине досадашњи председник Бошко Вучуревић поново је изабран за председника.

Он је истакао да је један од основних задатака ПКВ да окупља привреднике и отвара им нова тржишта у циљу константног унапређење конкурентности привреде, и позвао привреднике да се активно укључе у њен рад преко својих секторских удружења.

Вучуревић је додао да награде које су данас уручене показују да ПКВ цени напоре војвођанских привредника, који се у не сасвим лаким условима привређивања труде да унапреде своје пословање, те да су оне подстицај привредницима за постизање бољих пословних резултата у наредном периоду.

Овогодишњи лауреати награде која се додељује још од 1964. године су Гудвил апотека изСуботице, БФЦ Лафарж Србија, Беочин, Агро-промет Бечеј,Ћирић Агро МЂЖ из Титела и Унимет Каћ.

Директор БФЦ Лафарж Србија, Димитрије Књегињић, истакао је значај Привредних комора Србије и Војводине, кључних места која окупљају привреднике и артикулишу све оно што привреда има да каже. Како је Књегињић још навео, јака Привредна комора Војводине, значи нова радна места у Војводини, бољу артикулацију потреба привреде, лакшу комуникацију и сарадњу привредника, која ће резултовати новим циљевима и инвестицијама.

На свечаној седници Скупштине привредне коморе Војводине били су присутни потпредседници Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и Иван Ђоковић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs