Вести


Мировић отворио манифестацију „Дан добављача 2017“

Нови Сад , 15. новембар 2017.
-A A +AМировић отворио манифестацију „Дан добављача 2017“.

Нови Сад , 15. новембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас манифестацију Дан добављача 2017. коју организује Развојна агенција Војводине са циљем да се повежу домаћи и страни привредници и подстакну на сарадњу и повезивање у добављачком ланцу страних компанија које послују на територији АП Војводине и иностранству.

Развојна агенција Војводине је добила задатак од Покрајинске владе да интензивира све активности у привлачењу домаћих и страних инвестиција, и у том циљу је пре месец дана постао активан посебан Фонд за субвенције, за домаће и стране улагаче који, широм АП Војводине, желе да улажу, запошљавају и унапређују капацитете у технолошком смислу, рекао је Мировић.

Он је подсетио да је из покрајинског буџета за ову годину издвојено 350 милиона динара за средства за подстицаје, и најавио да ће издвајања за ту намену бити знатно већа у наредној години.

Мировић се осврнуо и на привредне резултате, који су добри, али, како је рекао, и даље морамо брже да растемо, да имамо динамичнији извоз који је у првих девет месеци ове године у значајном расту.

Представљајући Развојну агенцију Војводине, директор Никола Жежељ је рекао да РАВ своје активности спроводи кроз четири сектора: за стратегијска истраживања, развој и иновациону политику, за подршку инвестиција, за домаће и међународне фондове у функцији развоја Војводине и за промоцију, и додао да су услуге и подршка РАВ бесплатне.

Развојна Агенција Војводине - РАВ је основана под окриљем Покрајинске владе, са циљем да пружа подршку спровођењу развојне пољопривредне и политике руралног развоја Војводине. РАВ подстиче прилив страних и домаћих инвестиција и пружа професионалне услуге компанијама које инвестирају у Војводину. На данашњем скупу учествовали су привредници из 160 компанија.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs