Вести


Мировић отворио 2. Сајам „Наука за привреду“ у Новом Саду

Нови Сад , 06. децембар 2018.
-A A +AМировић отворио 2. Сајам „Наука за привреду“ у Новом Саду.

Нови Сад , 06. децембар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас 2. Сајам „Наука за привреду“ на Новосадском сајму, који се организује под покровитељством Покрајинске владе, с циљем интензивнијег повезивања науке и привреде.

„Опредељење Покрајинске владе је да подржи научна достигнућа и њихову конкретну примену у привреди, чиме се убрзава укупан економски развој наше земље, који је могућ само уз нове технологије “, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да Покрајинска влада подржава и све научне институте, који своја научна достигнућа примењују у производним процесима, подсетивши да ће следеће године бити отворен Научно – технолошки парк у Новом Саду, као и да ће почети радови на изградњи зграде Института Биосенс.

„Заједно са новим Научно-технолошким парком, зграда Института Биосенс ће бити нека врста круне Универзитета у Новом Саду као једног од најбрже растућих универзитета у овом делу Европе, а смисао свега тога је проналажење нових решења и технолошких поступака који ће подстаћи још бржи економски развој“, рекао је председник Мировић.

У фокусу овогодишњег сајма је храна, а истраживачке и научне потенцијале представља Универзитет у Новом Саду, Институт „БиоСенс“, Институт за ратарство и повртарство, Научни Институт за прехрамбене технологије и други.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs