Вести


Мировић о извршењу покрајинског буџета у првој половини ове године

Нови Сад , 12. октобар 2017.
-A A +AМировић о извршењу покрајинског буџета у првој половини ове године .

Нови Сад , 12. октобар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, у изјави за медије уочи данашње седнице Скупштине Војводине, говорећи о извршењу покрајинског буџета у првој половини 2017. године, рекао је да актуелни економски показатељи говоре у прилог спровођења принципа убрзаног привредног развоја у Војводини - „првог међу једнаким“ принципима које је Покрајинска влада зацртала у вођењу своје јавне политике.

Према његовим речима, раст прихода од пореза на добит предузећа и пореза на зараде, говори да се отварају нове компаније и да се у њима запошљава велик број људи. То је поткрепио подацима да је на бироу за запошљавање 22.000 људи мање у односу на прошлу годину и да су, кроз два ребаланса, за 3,8 милијарди динара повећани приходи буџета.

Како је Мировић рекао, сада улазимо у фазу „слатких мука“, јер је ситуација потпуно другачија у односу на период када није било довољно средстава. Уговорен је велики број пројеката и од свих који су задужени за њихову реализацију захтева се ефикаснији рад. Он је додао да свакодневно прати реализацију започетих пројеката и инсистира на интензивнијем и ефикаснијем раду да би, у разумним роковима, новац који покрајински буџет има на располагању био унет у инвестициони циклус.

„Степен ефикасности у реализацији инвестиција мора бити близу 90 процената, све остало је неуспех за секретара, директоре, локалну управу и све оне који носе тај процес у пракси. Прихватам да сам за све одговоран и у детаљној анализи видећемо ко није извршио задатак у припреми пројекта и његовој реализацији у најбржим могућим роковима“, нагласио је Мировић.

Председник Покрајинске владе је подсетио да се сви планирани и започети пројекти реализују у планираним роковима: 11 индустријских зона у Војводини, нова зграда РТВ, Општа болница у Панчеву, Жежељев мост, нове ангио-сале, реконструкција клиника, набавка медицинске опреме, изградња зграде Хитне помоћи у Новом Саду, више од 100 образовних установа. Касни се, због објективних околности, једино код реконструкције ОШ „Васа Стајић“ у Новом Саду.

Мировић се осврнуо и на мере за ублажавање последица суше у пољопривреди, које су утврђене на заједничкој седници Владе Србије и Покрајинске владе и за које је рекао да су јасне и конкретне. Посебно је нагласио да се проблем суше први пут у држави решава на један стратегијски и трајан начин, кроз реконструкцију,
изградњу и одржавање система за наводњавања. Тај посао је започет, коришћењем државног кредита из Абу Даби фонда, у овој години у Војводини на 11 локација и припрема се још 27 пројеката и, како је најавио, у покрајини ће бити предвиђени подстицаји пољопривредницима за набавку система за наводњавање управо на тим локацијама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs