Вести


Мировић: Покрајинска влада ће и у овој години инвестирати значајна средства у Зрењанин

Нови Сад , 16. јануар 2018.
-A A +AМировић: Покрајинска влада ће и у овој години инвестирати значајна средства у Зрењанин.

Нови Сад , 16. јануар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас кожару „Дафар“ у Зрењанину, где је пустио у рад пречистач отпадних вода, чију је изградњу помогла Покрајинска влада са 36 милиона динара.

Компанија „Дафар“ се бави штављењем и дорадом коже, и извозно је оријентисана према тржишту Европске уније.

Инвестицијом у „Дафар“, како је Мировић нагласио, показани су главни елементи политике подршке домаћим малим и средњим компанијама које учествују у извозу, који је у Војводини, у протеклих годину дана, порастао за готово 20 одсто.

Мировић је казао да јe важно и то што „Дафар“ своје пословање развија на месту где је некада била кожара, која је у прошлим временима пропала.

„Ова компанија je успешно покренула производњу и данас запошљава више од 110 људи,“ казао је Мировић, додајући да Зрењанин све више постаје препознатљив по бројним малим домаћим компанијама које на тржишту заузимају своје место.

Он је истакао да ће Покрајинска влада и у овој години инвестирати значајна средства у Зрењанин, у развој привреде, комуналне и путне инфраструктуре.

„Радићемо у пуном обиму и на реконструкцији стадиона у Зрењанину и, надам се, да ћемо и кроз друге заједничке активности показати кључ успеха политике окупљања око пројеката“, рекао је Мировић.

Председник Надзорног одбора „Дафара“ Зоран Галовић казао је да је пречистач који је пуштен у рад одличан пример сарадње Покрајинске владе и привреде, јер се на тај начин подстиче домаћа производња. Како је Галовић навео, пуштање овог постројења у рад омогућиће „Дафару“ проширење капацитета у наредним годинама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs