Вести


Мировић посетио Геронтолошки центар Бачка Паланка

Нови Сад , 01. октобар 2017.
-A A +AМировић посетио Геронтолошки центар Бачка Паланка.

Нови Сад , 01. октобар 2017. .

Поводом Међународног дана старијих особа, председник Покрајинске владе Игор Мировић, посетио је данас геронтолошки центар у Бачкој Паланци, где је у пратњи покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предрага Вулетића, уручио симболичне поклоне корисницима ове установе.

"Србија има снаге, да свакој установи социјалне заштите обезбеди професионализам, квалитетне техничке услове и стандарде који су законом прописани, то је питање организације и односа према најстаријима", поручио је Мировић током обиласка геронтолошког центра.

Он је подсетио да се Покрајинска влада прошле године фокусирала на отклањање бројних проблема у здравству и другим областима, те да ће ова година са пројектима који су у припреми и улагањима у овај сегмент, бити у знаку побољшања социјалне заштите.

Председник Покрајинске владе, најавио је такође пројекте за унапређење других установа широм Војводине, међу којима и проширење капацитета геронтолошког центра у Новом Саду, у који ће како је речено, бити усмерена средства у вредости од милион евра.

Директор геронтолошког центра Милан Бајић, истакао је да се данашња проблематика социјалне заштите, у којој се све више истиче потреба за проширењем услуга и капацитета социјалних установа , уз помоћ и директиве покрајинског секретаријата и министaрства, креће у смеру подршке и очувања породице.

Геронтолошки центар Бачка Паланка тренутно има 110 корсника, и подразумева услуге четири ентитета из сфере социјалне заштите: услуге домског смештаја, службу за дневне услуге у заједници, подељене у два крила у самом објекту, затим повремени смештај у прихватилишту као и услуге дневног боравка у клубовима за одрасла и инвалидна лица, које су у фази лиценцирања.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs