Вести


Мировић посетио Општину Беочин и фабрику цемента „Лафарж“

Нови Сад , 09. март 2017.
-A A +AМировић посетио Општину Беочин и фабрику цемента „Лафарж“.

Нови Сад , 09. март 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас Општину Беочин, где је имао састанак са председником општине Митром Милинковићем и члановима општинског већа посвећен пројектима који су у функцији развоја ове локалне самоуправе. Након тога, у Фабрици цемента „Лафарж Србија“ је са директором Димитријем Књегињићем разговарао о раду те компаније и обишао погон у коме се, уочи предстојеће сезоне, управо завршава ремонт пећи у којој се пече клинкер, основна компонента за производњу цемента.

Након тога, у изјави за медије, Мировић је истакао да је беочинска цементара пример успешног колектива и успешне компаније, значајне за економију не само Беочина и Војводине, него и целе Србије. Он је додао да је „Лафарж“ огромна средства инвестирао у некадашњу мање развијену и технолошки мање напредну фабрику и унапредио је, усавршивши је и технички и технолошки. Посебно значајно за становнике Беочина, али и ширег подручја око фабрике цемента, како је нагласио, јесте податак из извештаја пословодства фабрике о томе да је ниво емисије нуспродуката из постројења значајно испод стандарда, захваљујући улагањима у филтере по највишим мерилима.

Председник Покрајинске владе позитивно је прокоментарисао податак који је чуо од директора „Лафаржа“ да расте тражња за цементом.

„То значи да грађевинска индустрија у Србији полако креће. То је изградња инфраструктурних објеката, изградња пословних објеката оних компанија које интензивно улажу у последњих неколико година у Србији и ту се, на најбољи могући начин, ствара веза између раста једне економије и њених сегмената“, рекао је Мировић.
Директор беочинске фабрике цемента Димитрије Књегињић изјавио је да очекује још бољу сарадњу са покрајинском администрацијом у реализацији планова компаније да постане и значајан извозник цемента, као и да конкурише за пројекте које компанија „Лафарж“ има на светском нивоу.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да ће покрајинска администрација помоћи да се производња, у оном делу у коме је надлежна и у делу ресурса који мора бити доступан фабрици – одржи, нагласивши да је ова компанија, која по успешности спада међу боље у нашој земљи, пуно урадила и на бољој слици Беочина, кроз функцију друштвене одговорности.

Према речима Игора Мировића, састанак са председником општине Беочин Митром Милинковићем и његовим сарадницима имао је за циљ да се припреме и заједнички приступи на реализацији локалних развојних пројеката, за које би се из више извора координисано обезбедила средства за реализацију.

„Заједнички ћемо радити на изградњи индустријске зоне, помоћи ћемо у санацији предшколске установе, у изградњи спортских терена у јавном парку, а разговарали смо и о више видова помоћи Дому здравља“, рекао је Мировић.

На састанку са руководством Општине Беочин и у обиласку "Лафаржа" учествовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs