Вести


Мировић примио делегацију конзуларног кора Баден-Виртемберга

Нови Сад , 13. октобар 2019.
-A A +AМировић примио делегацију конзуларног кора Баден-Виртемберга.

Нови Сад , 13. октобар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију конзуларног кора немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг на челу са председником Божидаром Вучуровићем.

На састанку одржаном у Покрајинској влади оцењено је дa АП Војводина и Баден-Виртемберг имају изузетно добру дугогодишњу сарадњу на свим пољима.

Данашњи сусрет одраз је добре институционалне и привредне сарадње али и прилика за унапређење односа у свим областима од интереса за обе покрајине, са акцентом на економска питања, казао је председник Мировић.

Највише страних директних инвестиција у нашу земљу долази управо из СР Немачке, и у тим компанијама је запослено више од 60.000 радника, подсетио је председник Мировић и додао да је наша земља стабилна и спремна за нова директна улагања кроз постојање нових 11 индустријских зона које смо изградили широм АП Војводине.

Покрајина Баден-Виртемберг друга је по јачини привреде у СР Немачкој, и по економској снази једна је од најбогатијих региона у Европи, казао је Вучуровић и истакао да је данашњи сусрет био добра прилика да повежемо наше привреднике и развојне агенције.
Делегацију чине угледни немачки привредници који су уједно и почасни конзули великог броја земаља у Штутгарту, додао је Вучуровић.

Састанку је присуствовао и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs