Вести


Мировић примио председника Жупаније Тимиш

Нови Сад , 28. септембар 2019.
-A A +AМировић примио председника Жупаније Тимиш.

Нови Сад , 28. септембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас председника Жупаније Тимиш Калина Добру, са којим је разговарао о реализацији ИПА пројекта „Ревитализација навигационе инфраструктуре канала Бегеј“.

Већина уговорених активности овог пројекта су завршене док су остале у фази реализације. Пројекат улази у интензивнију фазу радова, ово је веома сложен процес који ћемо реализовати у уговореном року. Циљ нам је да Бегеј поново буде плован, да унапредимо инфраструктуру и да повежемо наше институције и грађане, истакнуто је на састанку.

Имамо веома честе састанке са Жупанијом Тимиш, урадили смо пуно послова заједно. Наша сарадња је веома добра, пријатељска, и са конкретним резултатима. Намера нам је да подстичемо повезивње привредника и привредних комора, казао је председник Мировић.

Циљ нам је да искористимо наше пријатељство и партнерство и унапредимо сарадњу. Пловни канал Бегеј за нас је веома важан, и приоритет нам је повезивање Темишвара са Дунавом, истакао је председник Добра.

На састанку је договорено и да се реконструишу и модернизују Српска теоретска гимназија „Доситеј Обрадовић“ у Темишвару и једна од румунских школа у АП Војводини.

Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs