Вести


Мировић примио председнике Светске и Европске самбо федерације

Нови Сад , 13. октобар 2017.
-A A +AМировић примио председнике Светске и Европске самбо федерације.

Нови Сад , 13. октобар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас Василија Шестакова, председника Светске самбо федерације (FIAS) и Сергеја Елисејева, председника Европске самбо федерације (ESF).

Повод је Светски јуниорски шампионат у самбоу, који се одржава на новосадском Спенсу до 16. октобра, под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

У разговору са челницима светске и европске асоцијације ове, у свету и код нас све популарније борилачке вештине, Мировић је рекао да је Војводина има дугу традицију и успешне спортисте у борилачким спортовима и да је са задовољством прихватила да буде део организације и светског шампионата у самбоу за јуниоре и кадете.

Председник Светске самбо федерације Василиј Шестаков захвалио се на гостопримству и добрим припремама шампионата, а председник Европске самбо федерације Сегеј Елисејев изјавио да спортисти и стручњаци за самбо из наше земље пуно доприносе развоју овог спорта у свету.

На крају сусрета, коме су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и помоћник покрајинског секретара Патрик Дрид, Василиј Шестаков позвао је председника Покрајинске владе на шампионат света у самбоу који ће се одржати у новембру ове године у Сочију (Русија).


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs