Вести


Мировић примио учеснике међународне конференције „Миграције – утицаји, право и просторно планирање“

Нови Сад , 21. фебруар 2018.
-A A +AМировић примио учеснике међународне конференције „Миграције – утицаји, право и просторно планирање“.

Нови Сад , 21. фебруар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић приредио је вечерас пријем за учеснике међународне научне конференције „Миграције – утицаји, право и просторно планирање, која се одржава од 19. до 23. фебруара на Универзитету у Новом Саду.

На конференцији ће бити представљени мултидисцилинарни научни радови фокусирани на различита питања просторног планирања, права и својинских односа, глобализације и миграције као глобалног феномена.

„Република Србија након суочавања са последицама миграција, руководила се међународним стандардима хуманости и стандардима које примењује савремени свет. Томе у прилог говори чињеница да у покрајини основну школу похађају и деца мигранти“, рекао је председник Мировић.

Председник Мировић је посебно истакао важност и значај Универзитета у Новом Саду који се у многим сегментима научне делатности придружио Универзитетима у Хонг Конгу и Берну, који су у минулим годинма одржавали сличне скупове.

Годишње конференције међународне академске асоцијације за просторно планирање, право и својинске односе одржавају се сваке године на неком од водећих светских универзитета и окупљају професоре, сараднике и истраживаче у областима просторног планирања, права и својинских односа из свих крајева света.

Овогодишњи скуп, чији је домаћин Универзитет у Новом Саду, први пут je одржан у Републици Србији, окупио је 125 научника и аутора из 20 земаља.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs