Вести


Мировић разговарао са епископом сремским Василијем

Нови Сад , 05. фебруар 2018.
-A A +AМировић разговарао са епископом сремским Василијем.

Нови Сад , 05. фебруар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас са епископом сремским Српске православне цркве Василијем који га је упознао са плановима на обнови зграде Стефанеума у Сремским Карловцима, где је планирано основање Музеја Карловачке митрополије. Такође, на састанку је било речи о уређењу Светосавског дома, где ће убудуће бити смештена грађа из Архиву САНУ, као и Центар за дигитализацију свих војвођанских архива.

У разговору је истакнуто да је реч о реализацији веома захтевних пројеката, те да је неопходно да се за оба пројекта припреми пројектно-техничка документација.

Током разговора Мировића и епископа Василија истакнута је потреба да се формира тим стручњака Епархије сремске, Покрајинског завода за заштиту споменика културе и Српске академије наука и уметности, који ће радити на стварању услова за почетак реализације овог значајног подухвата у очувању културне и историјске баштине српског народа.

На састанку било речи и о подршци Покрајине у обнови звоника на Саборној цркви светог оца Николаја у Шиду, из 1880. године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs