Вести


Мировић: Стара Пазова једна од најконкурентнијих општина

Нови Сад , 11. август 2017.
-A A +AМировић: Стара Пазова једна од најконкурентнијих општина.

Нови Сад , 11. август 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић боравио је данас у радној посети општини Стара Пазова, где је обишао реконструисану раскрсницу државног пута II А број 100, и локалног пута Војка.

Како је Мировић навео, раскрсница припада ширем комплексу саобраћајница које у Старој Пазови треба да резултирају изласком општине на ауто-пут, заједно са изградњом петље чија је реализација у току, а коју финансирају "Путеви Србије".

У оквиру данашње посете, Мировић је заједно са директором ЈВП "Воде Војводине" Славком Врнџићем обишао и радове на уређењу потока Патка-Будовар у близини Старих Бановаца.

Намена започетих радова биће одвођење сувишних вода са југоисточне падине Фрушке Горе, чиме ће се заштитити и одбранити приобални део насеља од високих вода Дунава.

"Изградња канала је један од бројних великих пројеката ове општине, чиме се практично мења слика Старих Бановаца и реконструише канал Будовар, чијом санацијом ће се касније у сарадњи са општином Стара Пазова приступити изградњи марине", рекао је Мировић, додавши да ће се тиме увећати и туристички потенцијали ове општине али и Војводине у целини.

Он је такође најавио и нови ребаланс буџета крајем августа месеца, којим ће у капиталне инвестиције овогa типа бити усмерено више од милијарду динара.

Директор ЈВП „Воде Војводеине“Славко Врнџић, указао је на чињеницу да ће објекат на каналу Будовар, служити и за потребе наводњавања и у том смислу бити од мултифункционалног значаја.

Очекује се да ће пројекат вредан 48 милиона динара, који заједнички финансирају Покрајинска влада , ЈВП "Воде Војводине" и општина Стара Пазова , бити реализован у задатом року од 150 дана.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs