Вести


Мировић у дводневној радној посети италијанској регији Ломбардија

Нови Сад , 01. децембар 2017.
-A A +AМировић у дводневној радној посети италијанској регији Ломбардија.

Нови Сад , 01. децембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се, данас у Милану, са председником регије Ломбардије Робертом Маронијем, са којим је разговарао о јачању и интензивирању регионалне сарадње у области привреде, здравства, културе и образовања.

Договорено је потписивање Меморандума о сарадњи АП Војводине и регије Ломбардија следеће године, у узвратној посети.

Саговорници су се сагласили да постоји простор за унапређење и дефинисање заједничких интереса, сарадње између развојних агенција, удружења предузетника, као и институционалне сарадње.

„Република Србија је поуздан партер за све облике сарадње, наша земља је политички стабилна и сви економски показатељи су позитивни, са трендом раста“ рекао је Мировић.

Највећи број италијанских компанија у покрајини је из регије Ломбардија, оне су инвестирале преко110 милиона евра и запошљавају 929 радника.

Током дводневне посете Милану, Мировић је одржао радни састанак са послаником Европског парламента Марком Занијем. Договорено је организовање Инвестиционе конференције у Италији, након које би уследила посета заинтересованих италијанских компанија АП Војводини.

Италијанске инвестиције у АП Војводини износе више од 800 милиона евра и налазе се на трећем месту у покрајини по висини инвестиција.

Састанку је присуствовао директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, који је представио инвестиционе потенцијале покрајине и могућности сарадње Развојне агенције Војводине са италијанским институцијама и привредницима.

Председник Покрајинске владе је током посете Милану, обишао Технолошко научни парк Падано у Лодију, како би се информисао о начину рада, организацији и могућностима сарадње са будућим Научно технолошким парком у Новом Саду, чији је оснивач Покрајинска влада.

У последњој фази изградње, менаџерски и стручни тим Парка Падано посетиће АП Војводину, у циљу размене и примене успешних решења Технолошког научног парка Падано.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs