Вести


Мировић у Паризу о интензивирању односа АП Војводине и француске регије Вал Доаз

Париз , 07. септембар 2018.
-A A +AМировић у Паризу о интензивирању односа АП Војводине и француске регије Вал Доаз.

Париз , 07. септембар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се у Паризу са представницима Департмана Вал Доаз и сенаторима Себастианом Мераном и Мартом Де Сидрак, са којима је, у одвојеним сусретима, разговарао о интензивирању и проширивању сарадње две регије.

На састанку са представницима Департмана Вал Доаз дефинисани су услови за потписивање Споразума о сарадњи између АП Војводине и те француске регије, које ће, како је најављено, бити у новембру, а чиме ће се стећи услови за успостављање партнерства у областима привреде, пољопривреде, културе и образовања.

Том приликом, председник Мировић рекао је да су француске компаније инвестирале више од 750 милиона евра у покрајини и да запошљавају 6.000 радника.

„Република Србија и АП Војводина су поуздани партнери за све облике сарадње, наша земља је политички стабилна и сви економски показатељи су позитивни, са трендом раста“, изјавио је председник Мировић и додао да је Француска у врху када су у питању директне стране инвестиције у АП Војводини.

На састанку са сенаторима Мераном и Де Сидрак, који је одржан у Сенату, оцењено је да су историјски односи два народа добар основ за продубљивање сарадње.

Током разговора било је речи о институционалном повезивању универзитета, развојних агенција и привредних комора, те је поручено да значајну улогу у том процесу има Посланичка група пријатељства Србија – Француска.

У радној посети Француској бораве и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, шефица Кабинета председника Покрајинске владе Татијана Ђукановић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs