Вести


Мировић у радној посети италијанској регији Ломбардија

Милано , 23. јануар 2020.
-A A +AМировић у радној посети италијанској регији Ломбардија.

Милано , 23. јануар 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас у Милану с председником регије Ломбардија Атилиом Фонтаном.

Саговорници су се сагласили да је данашњи сусрет одраз добре институционалне и привредне сарадње, али и прилика за унапређивање односа у свим областима од заједничког интереса, са акцентом на економским питањима.

„Потписали смо 2018. године Меморандум о сарадњи, и тиме смо конкретизовали привредно-економску сарадњу наше две покрајине. АП Војводина и регија Ломбардија имају изузетно добру дугогодишњу сарадњу, посебно у областима привреде и пољопривреде, здравства, културе и образовања“, казао је председник Мировић.

На састанку је оцењено да су италијански привредници заинтересовани за улагања у АП Војводини, посебно у областима аутомобилске индустрије и пољопривреде, што су и водеће привредне гране у Ломбардији.

У АП Војводини италијанске инвестиције износе око 900 милиона евра, а тренутно послује 71 компанија са око 13.500 запослених радника.

Током радне посете Милану, председник Мировић обратио се пословној заједници ове италијанске регије и представио им инвестиционе потенцијале АП Војводине.

У посети Ломбардији били су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs