Вести


Мировић у Шиду: Јачање индустријских зона основни предуслов за привлачење инвеститора

Нови Сад , 11. септембар 2017.
-A A +AМировић у Шиду: Јачање индустријских зона основни предуслов за привлачење инвеститора.

Нови Сад , 11. септембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, потпредседник Ђорђе Милићевић и заменик председника општине Шид, Зоран Сименовић, обишли су данас индустријску зону Адашевци у Шиду, где су у току радови прве фазе изградње приступне саобраћајнице у дужини од 784 метра, која ће омогућити приступ радној зони и тиме обезбедити даљи привредни развој општине Шид.

"Изградњом индустријске зоне на овако важној локацији тачније ауто-путу, на неколико километара од границе са Републиком Хрватском, општина Шид ће имати могућнoст да привлачи домаће и стране инвеститоре, што ће резултирати повећањем броја запoслених", рекао је Мировић и додао да ће Покрајинска влада наставити са инвестирањем у градњу индустријских зона.

Како је Мировић навео, ово је једанаеста индустријска пословна зона у коју је Покрајинска влада уложила своја средства у протеклих годину дана, као и да следе наредни пројекти чиме ће се наставити спровођење циљева покрајинске политике.

Заменик председника општине Шид Зоран Сименовић, изразио је задовољство чињеницом да је Покрајинска влада препознала потенцијал шидске општине, поручивши да ће се захваљујући томе, стопа незапослености у овој општини драстично смањити.

Прва фаза изградње приступне саобраћајнице омогућиће изградњу осталих инфраструктурних објеката на овом потезу као и прилаз будућим корисницима радне зоне Адашевци.

Овај пројекат, чија укупна вредност износи око 33 милиона динара, заједнички финансирају АП Војводина и општина Шид.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs