Вести


Мировић: „Atos Fructum“ је слика моћне српске компаније и пример који треба следити

Нови Сад , 28. јул 2017.
-A A +AМировић: „Atos Fructum“ је слика моћне српске компаније и пример који треба следити.

Нови Сад , 28. јул 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас компанију „Atos Fructum“ која се налази у Малој Ремети, на јужним обронцима Фрушке горе у општини Ириг, где је отворио и са директором Митром Деурићем обишао нове реализоване инвестиције.

Компанија је ове године 1,2 милиона евра уложила у проширење хладњаче, набавку најсавременије линије за сортирање и паковање јабука и опремање винског подрума.

Честитајући компанији на квалитетним ресурсима које поседују, председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да је „Atos Fructum“ слика једне моћне српске компаније и да је пример који треба следити.

Мировић је рекао да производи ове компаније, због свог квалитета испуњавају високе стандарде Европске уније, те да су воћарство, виноградарство и винарство гране пољопривреде које су у великом тренду раста и у Војводини и у целој нашој земљи. То су и разлози што је Покрајина и у овој години, преко конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, подстицала воћарску и виноградарску производњу и што ће то наставити и даље да ради.

„Стога ћемо настојати да у наредним годинама са још више средстава подстичемо овакву врсту пре свега економског развоја земље, јер ћемо давати значајна средства за развој ове области. Ове године смо то први пут учинили за набавку опреме за винарије и за све оне сегменте у производњи вина који ће донети бољи квалитет“, нагласио је председник Покрајинске владе.

Мировић је још рекао да је Срем препознат као део Војводине и Србије који има огромне шансе у производњи воћа и вина, да имамо све више винарија и све квалитетнија вина и изразио уверење да ћемо, како време одмиче бити водећи у овој области, не само код нас у региону, него и у ширим оквирима.

„Наши конкурси су јавни, транспарентни, помоћи ћемо колико можемо, јер желимо да Војводина буде оно што је некада била: главна водећа регија у оквиру наше земље која ће повлачити напред и друге крајеве, а корак по корак успевамо у томе и уз помоћ компанија попут ове“, изјавио је Мировић.

Компанија „Atos Fructum“ послује у саставу матичне Deus Business групе (ДБГ). Данас располаже са 100 хектара савременог засада јабука и око 16 хектара винограда, УЛО хладњачом капацитета од 3.500 тона и винаријом за 100.000 боца. Годишње произведе до седам хиљада тона јабука врхунског квалитета, намењених најзахтевнијим тржиштима у свету. За кратко време постала је и једна од препознатљивих винарија са винима која осликавају типично фрушкогорско географско порекло. Компанија "Atos Fructum" има 40 стално запослених и 350 сезонских радника.

Директор „Atos Fructumа“ Митар Деурић је изјавио да фирма константно ради на новим пројектима и да је од оснивања пре десетак година била, како је рекао, локомотива развоја овог дела Фрушке горе, јер је захваљујући и проширивању засада воћа и винове лозе ове компаније, Фрушка гора ушла у ред најважнијих воћарских регија у Европи.

Обиласку су присуствовали и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs