Вести


Мирослав Васин на потписивању уговора учесника акције ''НИС шанса 2012''

Нови Сад , 31. август 2012.
-A A +AМирослав Васин на потписивању уговора учесника акције ''НИС шанса 2012''.

Нови Сад , 31. август 2012. .

Нови Сад, 31. август 2012. године - Покрајински секретарза привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин данас је у пословнојзгради компаније НИС у Новом Саду,заједно са замеником генералног директора ове нафтне компаније Дмитриј Фоменком,присуствовао свечаности поводом потписивања уговора са студентима - најуспешнијимучесницима акције „НИС шанса"2012.  Акција „НИСшанса" је ове године обухватила више од две стотине студената, изузетних поуспеху оствареном на студијама, на факултетима и у областима које НИС види као виталне у процесу спровођења планаосавремењивања и технолошког напретка ове нафтне компаније.
- Велико је задовољство видети на окупу овакавскуп изузетних младих људи који на најбољи начин започињу свој животни пут -посебно данас када смо сведоци свакодневних одлазака наших студената уиностранство. Данас када је изузетно тешко је доћи до посла и радног местаакција „НИС шанса" и пружањешансе некима од најбољих међу нашим студената за сваку похвалу и до највећегзначаја, посебно за оне који тек ступају на животни пут. Влада Војводине јестога и подржала и заједнички са Нафтном индустријом Србије финансирала овуакцију, која ће нашим младим људима омогућити да добију високо стручан ицењен посао у једној од савремених и значајних компанија, која има регионалнизначај у важној области енергетике. Ми са компанијом НИСсарађујемо у многим областима али мислим да је ова акција свакако једна однајважнијих посебно јер се ради о судбини младих људи, који ће не само остатикод куће, него добити своју праву шансу и посао који ће им много тога понудитии у личном и у професионалном погледу. Зато вам свима честитам и желим да својушансу искористите на најбољи начин - рекао је Мирослав Васин. Акција остваренау сарадњи НИС и покрајинске Владеи секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, који су језаједнички и финансирали, реализована је и током протекле две године, 2010. и2011.
Тада је на неко од радних места у НИСу дванаестомесечном трајању колико износи дужина приправничког стажа, примљенопо педесет дипломаца. За ову 2012. годину, поред данас примљених две стотине младих,планира се и друга фаза акције и пријем још 80 талентованих студената - будућихстручњака. - НИС настоји да буде значајна енергетска компанијане само у нашој земљи већ и на регионалном нивоу, а у плановима за развој компанијеобезбеђена су и места за ове талентоване младе људе, који ускоро треба дапостану њен веома важан део - рекао је заменик генералног директора НИС Дмитриј Фоменко. На данашњој свечаностиповодом потписивања уговора о раду будући експертима и другим стручњацимаобратило се, са својим искуствима, и двоје учесника из протекле две генерацијестудената примљених у акцији „НИСшанса" који су и по истеку једногодишњег уговора остали да раде у овојкомпанији. 
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs