Вести


Мирослав Васин отворио Сајам запошљавања у Сенти

Нови Сад , 28. март 2013.
-A A +AМирослав Васин отворио Сајам запошљавања у Сенти .

Нови Сад , 28. март 2013. .

Сента/Нови Сад, 28. март 2013. - Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин отворио је Сајам запошљавања у Сенти. У просторијама сенћанског Дома културе, представници 23 послодавца из овог краја - међу њима су јавне установе, али и велике компаније као што је ЈТИ (Јапан Тобаццо Интернатионал) - понудили су 192 слободна радна места незапосленим лицима различитих нивоа образовања. Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин је објаснио да Покрајинска влада, заједно са Националном службом за запошљавање и локалним самоуправама, редовно у Војводини организује сајмове запошљавања, да би запослење добило што више људи.

"Били би срећни када би се убудуће посета оваквим сајмовима смањивала, јер би то значило да имамо мање незапослених", рекао је Васин. "Надам се да ће свих 190 радних места бити данас попуњено и да ћемо за толико успети да смањимо број незапослених у Сенти ".

Отварању су присуствовали председник Општине Сента Рудолф Цегледи и директорка регионалне филијале Националне службе за запошљавање Драгана Марчета, која је изјавила да је у Сенти на евиденцији незапослених уписано 2.500 људи. Сајам запошљавања у општини Сента одржава се већ девети пут и показао се као једна од успешних мера активне политике запошљавања. Као пример да је тај утисак тачан, Драгана Марчета је навела да је на прошлогодишњем сајму било 28 послодаваца који су примили 890 пријава за посао. Након шест месеци, Служба за запошљавање је установила да се 138 људи запослило.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs