Вести


Мирослав Васин у радној посети компанији ,,Tisa Automotive“ у општини Сента

Сента , 17. октобар 2014.
-A A +AМирослав Васин у радној посети компанији ,,Tisa Automotive“ у општини Сента.

Сента , 17. октобар 2014. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин је са сарадницима, боравио данас у радној посети индустријској зони Сента, где се налази нова компанија ,,Tisza Automotive“, која у првој фази пословања планира запошљавање око 100 радника. Састанку су присусвовали и представници општине Сента на челу са председником Општине Рудолфом Цегледијем.

Поред представника Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова и представника Општинске управе, присутни су били и представници Едукативног центра за обуке у професионалним радним вештинама из Новог Сада.

Покрајински секретар Мирослав Васин је истакао да је отварање овакве фабрике од изузетног значаја за привредну климу како у општини Сента, тако и за АП Војводину и Републику Србију.

,,Компанија ,,Tisa Automotive“ је фабрика за производњу ауто компоненти за аутомобилску индустрију, која треба да у наредном периоду запосли 100 радника из општине Сента. Покрајинска влада је спремна да субвенционише раднике и спремна је да закључи уговор са овом компанијом о обукама ових радника у Едукативном центру. Ово представља добру вест, јер запослити још стотину радника, као што ће то бити случај у Сенти, је нешто што нам је данас најпотребније. Сигуран сам да ће овај ангажман који ће подразумевати субвенције Покрајинске владе за запошљавање сто радника, програм њихове обуке и сарадња са Едукативним центром дати резултат. На овај начин, политика привлачења страних инвестиција добија још више на замаху“, рекао је Васин у Сенти. Ресорни секретар је такође навео да се у Сенти одвијају значајне привредне активности, почев од привлачења страних инвестиција, па све до запошљавања Сенћана, те мештана општине Сента и других околних места, представљајући тако једно од узорних места по питању страних инвестиција и обима привређивања.

Председник општине Сента Рудолф Цегледи је овом приликом подсетио да је Сента започела активности на оживљавању привреде и привредног амбијента, те да су први резултати већ видљиви, а чему доприноси и перспективан погон фабрике која је данас посећена. Поред отварања нових погона, циљ општине Сента је и одрживост постојећих индустријских капацитета у оквиру индустријске зоне Сента, па и њихово проширење, као логична последица инвестиција.
Фабрика ,,Tisa Automotive“ има производну линију електричних каблова за потребе ауто-индустрије, и наменски ће у погону производити за потребе шведске фабрике ауромобила „Волво“. Погон је постављен у реконструисаним и модернизованим халама у оквиру логистичког центра „Phiwa“ ДОО из Суботице.


Извор: Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs