Вести


Мирослав Штаткић разговарао са мултимедијалним уметником Зораном Гашијем

Нови Сад , 29. септембар 2017.
-A A +AМирослав Штаткић разговарао са мултимедијалним уметником Зораном Гашијем .

Нови Сад , 29. септембар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је у Покрајинској влади разговарао са мултимедијалним уметником Зораном Гашијем о могућностима сарадње на приширењу концепта више значајних часописа које издаје Завод за културу Војводине.

На састанку је било речи о проширењу концепта часописа „Мост“, „Мисао“ и „Интеркултуралност“, које издаје Завод за културу Војводине, као кровна културна институција чији је задатак да, између осталог, негује и промовише савремене културне стратегије, истражује могућности примене и развоја нових културних модела у Војводини, умрежава постојеће институције културе и афирмише мултикултуралност као привилегију нашег контекста.

Према речима секретара Штаткића, за проширење идеја часописа „Интеркултуралност“ потребни су људи са искуством, који ће кроз један савремени уметнички приступ направити ближу причу о савременој културној сцени, како код нас, тако и изван наших граница, осврћући се уједно на европске и светске токове свих грана новог уметничког доба. Такви часописи, сматра Штаткић, би могли да се дистрибуирају и на европском тржишту, па и у Кини, која има читалачку публику заинтересовану за то.

Штаткић је нагласио да часопис „Мост“ већ својим насловом треба да спаја нашу уметничку сцену са дијаспором и обрнуто и додао да би требало неке нове теме уврстити и у садржај часописа „Мисао“.

Зоран Гаши се сложио са секретаром Штаткићем да на „тржишту“ културе треба да има што више тема и садржаја, као и примера добре праксе људи који су завидне резултате стекли изван наших граница, а слабо су видљиви овде.

Прозаиста, песник и сликар Зоран Гаши, дугогодишњи је члан Друштва књижевника Војводине и УПИДИВ-а, мултимедијални уметник домаће и светске сцене, чије драме су извођене у Новом Саду, Скопљу, Марибору, Штокхолму и Трсту и аутор више књига поезије и есеја.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs