Вести


Михаљ Њилаш обишао Основну школу „Мајшански пут” у Суботици

Нови Сад , 20. фебруар 2018.
-A A +AМихаљ Њилаш обишао Основну школу „Мајшански пут” у Суботици.

Нови Сад , 20. фебруар 2018. .

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, посетио је данас Основну школу „Мајшански пут” у Суботици, којој је путем конкурса Секретаријата додељено скоро три и по милиона динара за израду пројектно техничке документације и адаптацију објекта.

Директорка школе Беата Богнар је истакла да је захваљујући тим средствима, у јануару завршена прва фаза замене столарије у овој образовној установи, што је и једна од највећих инвестиција.

„Редизајнирали смо веб-страницу наше школе и израдили пројектно-техничку документацију за реконструкцију крова, и за спортски полигон у дворишту“, додала је директорка Богнар уз захвалност Секретаријату на сарадњи у стварању бољих услова за ученике и запослене.

Ресорни секретар Михаљ Њилаш је истакао да ће се обнова васпитно-образовних установа одвијати плански.

„Тренутно је отворено седам конкурса и очекујемо да се пријави што више апликаната. Буџетом Аутономне покрајине Војводине за ове намене је планирано 413 милиона динара. То нису мала средства и желимо да их искористимо што боље за добробит образовања и унапређивање у области права националних мањина“, рекао је Њилаш.

Како су домаћини након обиласка школе са покрајинским секретаром истакли, неопходно је наставити са даљим улагањима, јер их очекује замена преосталих прозора на школској згради и гасног котла. У плану су и изолациони радови на фасади и таванском простору, као и реконструкција спортског полигона и крова, те замена паркета у сали за фискултуру.

У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, до сада је посећено 55 образовних установа на територији АП Војводине.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs