Вести


Михаљ Њилаш посетио Житиште

Нови Сад , 07. јун 2019.
-A A +AМихаљ Њилаш посетио Житиште .

Нови Сад , 07. јун 2019. .

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице Михаљ Њилаш посетио је данас Житиште, како би сагледао сарадњу између општине и секретаријата на чијем је челу. У оквир посете констатовано је да је од 2016. године до данас путем многобројних конкурса општини, установама и организацијама на територији ове општине секретаријат обезбедио нешто више од 39 милиона динара.

„У последње три године обезбедили смо око 35 милиона динара за унапређивање образовања, што подразумева финансирање адаптације васпитно-образовних установа, програма и пројеката за стручно усавршавање наставног кадра, као и превоз ученика до и од школа. Остала четири милиона динара издвојено је за рад удружења националних мањина, за пројекте очувања међунационалне толеранције, као и за омогућавање службене употребе језика. Верујем да ће општина и убудуће успешно конкурисати код нашег секретаријата, а покрајина ће заједно с локалном самоуправом и републиком истрајати у томе да помогне.” – изјавио је Њилаш.

Покрајински секретар се у оквиру своје посете прво састао са председником општине Митром Вучуревићем и његовим сарадницима, након чега је разговарао и с директорицама васпитно-образовних установа с територије Житиште.

„Подршка покрајинског секретаријата је од изузетног значаја за нашу општину. Током ове трогодишње сарадње успели смо доста тога да урадимо. И даље постоје области у које треба улагати, што значи да ћемо наставити с конкурисањем. Општина је ове године обезбедила по девет стотина динара за сваког малог матуранта, како бисмо субвенционисали њихово учешће на банкету. Поред тога, настављамо и с традицијом награђивања најбољих ђака. Око педесеторо њих је и ове године стекло право на бесплатно летовање у Црној Гори. За њих смо обезбедили и скроман џепарац током боравка.”

Директорице васпитно-образовних школа похвалиле су сарадњу с локалном самоуправом и истакле значај стручног усавршавања које је омогућено наставном кадру. Њилаш је након састанка с њима закључио:

„Уверио сам се у то да стручни кадар обавља васпитно-образовни рад квалитетно и адекватно, о чему управо сведоче награде и резултати које деца остварују на републичким такмичењима. С поносом могу да кажем да је то резултат нашег заједничког деловања и рада.”

Покрајински секретар је у пратњи председника општине Митра Вучуревића и председника месне заједнице Торда Јаноша Добаија посетио Основну школу „Ади Ендре” у Торди, Предшколску установу „Десанка Максимовић” у Банатском Карађорђеву и Основну школу „Милош Црњански” у Српском Итебеју.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs