Вести


Михаљ Њилаш представио активности ресорног секретаријата на Међународном сајму образовања „Путокази“

Нови Сад , 28. фебруар 2018.
-A A +AМихаљ Њилаш представио активности ресорног секретаријата на Међународном сајму образовања „Путокази“ .

Нови Сад , 28. фебруар 2018. .

Поводом предстојећег 13. међународног сајма образовања „Путокази“ - сајма књига и изложбе уметности „Арт Експо”, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш представио је на данашњој конференцији за новинаре активности ресорног Секретаријата на предстојећим сајамским манифестацијама.

Циљ „Путоказа“ првенствено јесте промоција образовања за све и афирмација доживотног образовања. Прошле године је у фокусу било дуално образовање, што ће и ове години бити једна од главних тема.

„Што се тиче програма нашег Секретаријата, акценат смо ове године ставили на изазове модерног образовања. Овакве манифестације су од изузетног значаја, јер из године у годину се поново окупимо, представимо и упознамо са оним што нуде средње школе и високошколске установе на територији Новог Сада и Војводине,“ рекао је Њилаш.

Он је додао да је већ друга година како је Секретаријат путем конкурса обезбедио средства за трошкове организованог превоза ученика средњих школа са седиштем у АП Војводини на Сајам образовања у Новом Саду.

„За ту намену додељено је 2.800.000,00 динара. Захваљујући том конкурсу, приближно 5.000 ђака и 400 наставника из 71 покрајинске школе ће имати прилику да учествује на овој тродневној манифестацији, а поред њих очекујемо и новосадске ученике,“ изјавио је Михаљ Њилаш.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне зеједнице ове године је припремио три теме: јавно здравље, ПИСА тестирање и значај информисања средњошколаца. Након сваке презентације следи дискусија предавача са представницима ученичких парламената. Последњег дана сајма, ђаци Основне музичке школе „Јосип Славенски“ из Новог Сада ће одржати и кратак концерт.

Сајам образовања „Путокази“ организује се у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Покрајинском владом и Градом Новим Садом.

У истом термину се одржавају и Међународни сајам књига и 23. међународна изложба уметности „Арт Експо“.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs