Вести


Михаљ Њилаш свечано отворио павиљон у Парку науке у Кањижи

Нови Сад , 18. октобар 2019.
-A A +AМихаљ Њилаш свечано отворио павиљон у Парку науке у Кањижи.

Нови Сад , 18. октобар 2019. .

Свечаним пресецањем врпце, отворен је павиљон у Парку науке у дворишту Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Кањижи. Изградња је остварена захваљујући успешном учешћу на конкурсу НИС-а, као и помоћу доприноса Општине Кањижа, док је опрему обезбедио Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

„Парк науке је важан корак у еволуцији нашег система образовања – даје прилику деци свих узраста да се с природом као млади научници непосредно упознају. Такође, да до личних спознаја о феноменима природе дођу путем игре и забаве, боравећи на отвореном, међу занимљивим експонатима. Не само да деца на тај начин могу да слушају и гледају, него могу и да доживљавају науку. Овај парк настао је као интерактивни, вишедимензионални уџбеник, који омогућава деци излазак из учионице, боравак и учење на отвореном, у једној правој лабораторији у природи, где деца могу да посматрају, промишљају и да проверавају своја сазнања о природним појавамаˮ – изјавио је Њилаш.

Након пресецања врпце, присутни су могли да уживају у кратком наступу виолончелисте, наставника Основне музичке школе – Жолта Гуљаша.

Свечаности су присуствовали и директорка установе Татјана Варју Потребић, председник општине Кањижа Роберт Фејстамер, саветник за послове међународне сарадње Центра за промоцију науке у Београду др Бојан Кениг и директор Департмана за екстерне комуникације – компаније НИС Стефан Деспотовић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs