Вести


Награде за најбоље у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“

Нови Сад , 30. мај 2016.
-A A +AНаграде за најбоље у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“.

Нови Сад , 30. мај 2016. .

Покрајински секретаријати за заштиту животне средине и за образовање, у сарадњи са другим партнерима, већ седам година реализују програм „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Програм, чији је циљ развијање и унапређивање рада у области заштите животне средине, до сада је обухватио преко 350 васпитно-образовних установа широм Војводине.

На завршној свечаности, која је данас одржана у Карловачкој гимназији, у Сремским Карловцима, додељене су награде најбољим васпитно-образовним институцијама у оквиру овогодишњег циклуса програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Награде су уручили покрајински секретари Михаљ Њилаш и др Слободан Пузовић.

- Чистије и зеленије школе, када се постављају као циљ, значе стварање такве средине у нашим школама, насељима, градовима, селима, где су наше зграде за пример ђацима, родитељима, целом друштву – рекао је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш..

Потпредседник Њилаш је додао да су деца су много отворенија од одраслих према савременим технологијама, али и према природи.

- Зато је битно да се у раном узрасту како редовна настава, тако и ваннаставне активности, организују тако да се код деце развија свест о значају очувања и унапређење животне средине, као и средине у којој живе, а они ће сигурно утицати и на одрасле да се укупно стање у друштву у овој области промени - рекао је потпредседник Михаљ Њилаш.

- Чињеница да се више 60 одсто од укупног броја васпитно-образовних установа широм Војводине укључило у овај програм, говори о томе да је програм оправдао своје постојање – рекао је покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине др Слободан Пузовић и додао да је битно да се у програм укључи што више деце, како би им се пренеле важне поруке у вези са очувањем природе и заштитом животне средине

- Надам се да ће у будућности управо деца која пролазе кроз овај програм, бити окосница оних људи који ће се борити за то да нам природа и животна средина буду што квалитетнији, који ће се борити за то да живимо у здравом окружењу и да можемо да користимо природне ресурсе као потенцијал за одрживи развој – рекао је др Слободан Пузовић.

На овогодишњи конкурс за учешће у програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“, пријавило се 89 васпитно-образовних установа, од којих су 63 успешно спровеле планиране активности. Најуспешнијих 15 предшколских установа, основних и средњих школа (укључујући и музичке и специјалне), награђени су излетима, као и опремом за наставу.

Програм је реализован у сарадњи Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Покрета горане Војводине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs