Вести


Наставак традиционално добре сарадње са Француским институтом у Србији

Нови Сад , 13. септембар 2019.
-A A +AНаставак традиционално добре сарадње са Француским институтом у Србији.

Нови Сад , 13. септембар 2019. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, подсекретар Станислав Радуловић и сарадник у секретаријату Драгана Јовановић примили су данас у Покрајинској влади, Мануела Буара, саветника за сарадњу и културу Француске амбасаде и директора Француског института у Србији, како би се наставила традицонално добра сарадња у области културе између наше две земље.

Ресорни секретар је упознала Мануела Буара, који је недавно преузео функције од досадашњег директора Француског института Жан - Батиста Кизена, о активностима и раду секретаријата, апострофирајући надлежности над институцијама културе, којих је у Војводини дванаест и које су, као и сам секретаријат, отворене за сваки вид културне сарадње.

По речима Драгане Милошевић, заједничко креирање културе јесте битно за све нас, а имајући у виду и постојање Фондације "Нови Сад 2021", која Нови Сад, представља као Европску престоницу културе, важно је да и наша даља сарадња буде конкретизована пројектима.

Саговорници су се сложили да промоција француског језика, па самим тим и културе, јесте један од главних циљева Француског института у Србији, али да су и промоције француског филма, продукције, музике, аудио-визуелних уметности, као и књижевности - подједнако важне.

Kатрин Фодри, аташе за културу у амбасади Француске у Србији, овом приликом нагласила је да постоји интересовање да се унапреде већ постојећи пројекти Француског института, у виду веће заступљености на територији Војводине, као што је "Француски филмски караван". Она је додала да ће се следеће године одржати и манифестација "Ноћ књижевности", која би поред француске, преко других европских Института присутних у Србији, промовисале и друге европске књижевности.

Састанку је присуствовао и Владимир Маринковић руководилац огранка Француског института у Новом Саду.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs