Вести


Наставак улагања у спортске објекте у Бачкој Паланци

Нови Сад , 28. децембар 2011.
-A A +AНаставак улагања у спортске објекте у Бачкој Паланци.

Нови Сад , 28. децембар 2011. .

Бачка Паланка/Нови Сад, 28. децембра 2011. године - Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић, у пратњи в.д. дирекора Фонда за капитална улагања Небојше Маленковића, обишао је данас у Бачкој Паланци новоизграђени објекат са две велике спортске сале и обележио почетак радова на изградњи комплекса отворених базена у оквиру Пословног и спортског центра "Тиквара". У овој инвестицији, важној за развој спорта и животни стандард житеља ове општине, учествовао је војвођански Фонд за капитална улагања. 
- Мислим да је лоше то што Бачка Паланка читав низ деценија иза нас није имала ни отворене базене, није имали ни мултифункционалне спортске сале које су биле потребне за општину која има више од 60 хиљада становника и 37 спортских клубова и друштава.Ми смо заједнички са општином зато решили да искористимо чињеницу да су се овде летос одржавале радничке спортске игре, па смо инвестирали 26 милиона у вишенаменске спортске сале, које ће омогућити да се млади људи баве спортом: и гимнастиком и стрељаштвом и свим другим базичним спортовима. Истовремено, почињемо радове на базенима који ће омогућити да се и непливачи обуче, да спортисти тренирају, да грађани у летњим месецима пливају и уживају у ономе што ће бити пружено након завршетка ових радова. Око 180 милиона динара обезбеђено је из програма подршке грађевинској оперативи, а 60 милиона ће обезбедити локална самоуправа. Ниво инвестиције која се односи на базене је око 240 милиона динара. То је пример како заједнички можемо да постигнемо добре резултате, јер Бачка Паланка има за наше услове солидну економију и велики број  становника. И деца у Бачкој Паланци заслужују да одрастају у здраве људе, која се баве спортом, улажу у себе и заслужују прилику да у XXИ веку имају све оне услове које имају и деца у другим градовима, изјавио је председник војвођанске Владе Бојан Пајтић.

Председник општине Бачка Паланка Драган Бозало захвалио се свима који су помогли да се почну градити базени. Спортисти из Бачке Паланке су учесници Олимпијаде и, према речима Бозала,  ово улагање је улагање у будућност, јер је спорт најбоља реклама и за локалну самоуправу и за државу. Према плану изградње, комплекс од три базена биће завршен на лето наредне године.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs