Вести


Наступ америчког „BalletX“ у оквиру Београдског фестивала игре

Нови Сад , 29. март 2019.
-A A +AНаступ америчког „BalletX“ у оквиру Београдског фестивала игре.

Нови Сад , 29. март 2019. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је вечерас у Српском народном позоришту наступу престижне филаделфијске компаније савремене игре „BalletX“, једнe од 16 компанија савремене игре и балета које учествују на 16. Београдском фестивалу игре.

За свој први наступ у Србији, филаделфијска компанија одабрала је три кореографије. Шпански кореограф Кајетано Сото, аутор је дела названог „Шах-мат“, док је кореограф другог комада фински уметник Јормо Ело са комадом названим „Гран партита“, а наступ се завршава извођењем дела америчког кореографа Метјуа Нинена и назван је „Последња чаша“, инспирисан звуком америчког инди рок бенда „Бејрут“.

Београдски фестивал игре траје до 12. априла и те вечери новосадској публици представиће се „Дрезден Франкфурт компанија“ са игром у три комада, чији аутор је одавно признат међународни кореограф Јакопи Годани.

Вечерашњем наступу присуствовали су и директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг и амбасадор САД у Републици Србији Њ.Е. Кајл Скaт.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs