Вести


Најављена реконструкција Опште болнице у Сомбору

Сомбор , 26. јул 2018.
-A A +AНајављена реконструкција Опште болнице у Сомбору.

Сомбор , 26. јул 2018. .

Покрајинска влада, Град Сомбор, општине Апатин, Кула и Оџаци заједно ће финансирати идејни пројекат за реконструкцију и адаптацију Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић присуствовао је потписивању Уговора о изради пројектно-техничке документације за адаптацију и реконструкцију „Хируршког блока“ Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору и нагласио да ће Покрајинска влада у 2019. години из буџета за те намене издвојити 18 милиона динара. Уговором је дефинисано да Град Сомбор финансира 8 милиона динара, општина Кула 1 милион, а Апатин и Оџаци по 500 хиљада динара.

Након потписивања уговора, покрајински секретар за здравство посетио је Општу болницу „Др Радивој Симоновић“, где је обишао новоопремљени кабинет за видеоендоскопију и Одсек за интервентну кардиологију.

„Од почетка рада ангио сале у Сомбору урађено је 158 катетеризација. Куповином најсавременије медицинске опреме, циљ Покрајинске владе је да свим грађанима Војводине пружи квалитетнију здравствену заштиту“, истакао је секретар Гојковић.

С обзиром на то да је завршен поступак јавне набавке тренутно је у фази и инсталирање новог ЦТ апарата.

Покрајинска влада је у последње две године у општу болницу „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору уложила 142 милиона динара.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs