Вести


Најављена 38. Међународна бициклистичка тркa „Кроз Војводину“

Нови Сад , 26. мај 2017.
-A A +AНајављена 38. Међународна бициклистичка тркa „Кроз Војводину“.

Нови Сад , 26. мај 2017. .

У Покрајинској влади данас је најављена међународна бициклистича трка „Кроз Војводину“, која ће се ове године одржати од 8. до 10. септембра на траси која ће ићи кроз целу Војводину.

Бициклистичка трка „Кроз Војводину“ једна је од најстаријих манифестација у АП Војводини, 1970. године као трка сајамских градова први пут је одржана и кроз све ове године је успела да доживи пуно својих издања. На њој су учествовали многи, тада неафирмисани, а данас успешни и познати бициклисти, неки од њих учесници Олимпијских игара и светски прваци, као тренутни светски првак Петар Саган. На трци „Кроз Војводину“ многи српски бициклисти стварали су своје успешне спортске каријере.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је истакао да је управо стога ова трка уврштена у манифестације од посебног значаја за Војводину и да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину финансијски помогао њено одржавање у износу од милион динара.

„Трка је имала деценијски значај, као и због тога што је била и у календару Светске бициклистичке уније. Из више разлога се, нажалост, прошле године није одржала и тада смо дали чврсто обећање да ће је Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржати, што и чинимо и на време смо кренули и у промоцију једне овако важне манифестације, која спада међу шест најважнијих спортских манифестација које се ове године одржавају на територији АП Војводине у више грана спорта“, изјавио је Батез.

Овом приликом, представници Бициклистичког савеза Војводине Драган Лукач и Небојша Субић потписали су протокол о сарадњи са Чедомиром Јањићем, градоначелником Зрењанина, који ће ове године бити домаћин ове спортске манифестације.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs