Вести


Најбољим студентима Универзитета у Новом Саду додељене изузетне награде за успех у току студирања

Нови Сад , 12. март 2019.
-A A +AНајбољим студентима Универзитета у Новом Саду додељене изузетне награде за успех у току студирања.

Нови Сад , 12. март 2019. .

Свечана додела Изузетних награда студентима Универзитета у Новом Саду за успех у току студија у школској 2017/2018, одржана је данас у Ректорату Универзитета у Новом Саду.

Сенат Универзитета у Новом Саду је на основу предлога наставно-научних већа факултета, донео одлуку о додели укупно 1349 награда у различитим категоријама, а Изузетна награда додељује се студентима који су у претходној школској години из свих положених испита остварили укупну просечну оцену 10,00. Ове године укупно 154 студената су лауреати ове престижне награде.

Захваљујући подршци Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност и Института за ратарство и повртарство „НС семе“, најбољи студенти имаће прилику да вечерас у Позоришту на Теразијама, у Београду одгледају представу „Мама миа“.

Према речима покрајинског секретара проф. др Зорана Милошевића знање без лепоте и естетике нема велико значење.

„Ако нисте племенити, ако немате осећај универзалности – лепоте, доброте, истине и правде, можете бити и слободни и независни, али морате имати одговорност. Вашим успехом показали сте да сте врло одговорни према својим родитељима, али и према држави“, нагласио је секретар Милошевић и додао да ће Секретаријат и надаље подржавати овакве пројекте и најавио да ће у недељу 17. марта 125 најбоље рангираних студената по успеху отићи на скијање, поред подршке кроз културно-спортске ваучере, који су додељени студентима.

Студенте су поздравили и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Јакшић, проректорка за наставу проф. др Сања Подунавац Кузмановић и директорка Института за ратарство и повртарство др Светлана Балешевић Тубић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs