Вести


На Иришком венцу полагањем венаца обележен Дан устанка народа Србије

Нови Сад , 07. јул 2017.
-A A +AНа Иришком венцу полагањем венаца обележен Дан устанка народа Србије.

Нови Сад , 07. јул 2017. .

Поводом обележавања 7. јула, Дана устанка народа Србије у Другом светском рату, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је у име Покрајинске владе је положио венац на споменик „Слобода“ на Иришком венцу, и одао почаст борцима погинулим током ослободилачког рата.

На споменику „Слобода“, који је симбол народноослободилачког отпора и борбе против фашизма, венце су положили и представници Војске Републике Србије, делегација СУБНОР-а АП Војводине, као и бројне делегације општинских организација СУБНОР-а.

Обраћајући се присутнима, Предраг Вулетић рекао је да је велика част на данашњи дан и празник бити на овом месту и делити дух храбрости, честитости и борбе за нашу Републику, баш као што је било пре 76 година. Он је додао да је 7. јули значајан датум у историји Републике Србије.

Покрајинска влада ће, према речима Предрага Вулетића, неговати историју, поштовати чуваре историје и људе који су најзаслужнији за слободу нашег неба и наше земље и слободу наших народа. Покрајинска влада је сигуран партнер у очувању традиције и вредности на којима је наша земља изграђена.

„Вама велико хвала, јер смо поносни на оно што смо наследили. Зато имамо велику обавезу да нашој деци у наслеђе оставимо исте вредности “, поручио је на крају покрајински секретар.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs