Вести


На Сајму књига промовисане партитуре младих српских композитора

Нови Сад , 27. октобар 2017.
-A A +AНа Сајму књига промовисане партитуре младих српских композитора.

Нови Сад , 27. октобар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић посетио је данас 62. међународни сајам књига у Београду, где је на штанду Покрајинског секретаријата говорио на промоцији едиције Завода за културу Војводине „Седам партитура савремених српских композитора у издању Удружења композитора Војводине“.

Реч је партитурама младих композитора Александре Степановић, Станиславе Гајић, Марка Дулића, Љубомира Николића, Ивана Марковића и Тамаре Кнежевић, као и партитурама професора Зорана Мулића.

„Ради се о једном за наше прилике несвакидашњем, али тиме и вреднијем подухвату, чији је циљ афирмација домаћих аутора у области музике, једне од темељних грана уметности и који је део генералног определења нашег секретаријата да афирмише пре свега домаће ауторе“, рекао је, говорећи о едицији, професор Штаткић.
Он се осврнуо и на специјалну награду коју је на овогодишњем Сајму, за петокњижје „Енциклопедија филозофских наука“ др Николе Кајтеза, добио Завод за културу Војводине.

„То је заиста капитално издање које је, у оквиру своје све плодније делатности, издао један од наших завода за културу, што свакако заслужује честитке. Честитам, истовремено, још двема издавачким кућама са територије Војводине које су награђене на овом сајму - „Академској књизи“ и „Агори“, додао је Штаткић.

Током претходних дана на штанду Покрајинског секретаријата су постваљена и издања Завода за културу Војводине, одржана је заједничка презентација рада и издања мањинских Завода за културу у АП Војводини и заједничка презентација рада и издања Музеја Војводине, Музеја присаједињења војвођанских области Краљевини Србији, Архива Војводине и Музеја савремене ументости Војводине.

Представљена је и монографија сликара Душана Тодоровића „Визуелни трагови“, зборник Зденке Валент Белић „Имигранти у Вавилонској кули“ и књиге проф. др Дејана Микавице „Српска политика у Хрватској“ и „Српска политика у Војводини“.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs