Вести


Ненад Грбић на саветовању инспектора за друмски саобраћај: Превентивно деловање у сусрет проблемима

Нови Сад , 06. децембар 2016.
-A A +AНенад Грбић на саветовању инспектора за друмски саобраћај: Превентивно деловање у сусрет проблемима.

Нови Сад , 06. децембар 2016. .

Стручни скуп посвећен инспекцијском надзору у области друмског саобраћаја, одржан је данас у Скупштини АП Војводине, у организацији Покрaјинског секретaријaта зa енергетику, грађевинарство и саобраћај. Овај састанак окупио је представнике републичких министарстава, покрајинских органа, републичке и покрајинске инспекторе, као и представнике локалних самоуправа са територије Покрајине.

Скуп под називом „Саветовање инспектора у области друмског саобраћаја“ резултат је напорног рада и залагања Сектора за саобраћај и инспекцијски надзор, тачније Одсека за инспекцијски надзор у саобраћају и грађевини при Покрајинском секретаријату, који су на овај начин одржали успешно саветовање које разматра појединости из области превоза у друмском саобраћају, попут новина у оквиру Закона о превозу путника у друмском саобраћају и Закона о превозу терета у друмском саобраћају, посебних одредби о таксама превоза.

Захваливши се инспекторима на великом одзиву, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић је прецизирао да се у АП Војводини, која чини 27,9 одсто укупне територије Републике Србије, обавља транспорт и превоз путника у оквиру 38 одсто од укупног превоза путника у земљи.

„Заједнички циљ свих нас који смо се окупили да дискутујемо и протумачимо Закон на прави начин, јесте да корисницима пружимо извесност, сигурност, један комфорнији, а надасве, безбеднији превоз, било да је у питању роба или сами путници. Потребно је побољшати и комуникацију, хоризонталну и вертикалну координацију између републичких институција, министарстава, одређених покрајинских јединица и локалних самоуправа, како би се пружила квалитетнија и сигурнија услуга крајњим корисницима. Срж и бит инспекцијског надзора лежи управо у превентивном деловању“, рекао је Грбић додавши да су размена искустава, повезивање и квалитетна координација веома значајни у делокругу инспекцијског надзора.

Ресорни секретар Грбић је истакао да постоји и велик број нерегистрованих привредних субјеката који се баве превозом роба и путника, те да је посебан акценат сусрета стављен и на ту значајну област, те на начине превазилажења проблема и препрека у раду инспектора.

Учесницима су предочене новине у оквиру новог, а у односу на стари Закон, али је само саветовање било фокусирано превасходно на искуствени акспект инспекцијског надзора и резултата рада Градске инспекције за саобраћај Новог Сада и Секретаријата за инспекцијске послове Градске управе Панчево.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs