Вести


Нова канализација за насеље Младеново

Нови Сад , 22. новембар 2018.
-A A +AНова канализација за насеље Младеново.

Нови Сад , 22. новембар 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, заједно са председником општине Бачка Паланка Браниславом Шушницом, обишао је данас радове на изградњи фекалне канализације у насељу Младеново, у општини Бачка Паланка, чија је укупна вредност преко шест милиона динара, у чему је ресорни секретаријат заједно са локалном самоуправом учествовао са половином средстава.

Секретар Радојевић je истакао да је реч о радовима, који су приоритет и од изузетног значаја за све грађане овог насеља у општини Бачка Паланка, који су били суочени са недостатком адекватне канализације.

“Пројекат изградње нове канализације за насеље Младеново, обухвата наставак радова на изградњи канализације у дужини 1.275 метара, чиме ће у овој фази бити завршено 65 одсто пројекта укупне канализационе мреже. Намера нам је да идуће године инвестирамо у наставак ових радова, како бисмо у наредне две фазе завршили целокупну канализациону мрежу у Младенову”, истакао је Радојевић и додао да је пројектна документација већ припремљена.

Он је подсетио да је ово један од три пројекта у области водоснабдевања и изградње канализационе мреже, који суфинансира Покрајински секретаријат за пољопривреду у бачкопаланачкој општини. Реч је о изградњи два бунара, од којих је један у самој Бачкој Паланци, а други у Пивницама, чијом изградњом су превазиђени проблеми водоснабдевања и постигнута стабилност у овој области. Један од приоритета је и изградња новог бунара у Деспотову.

Радојевић је подсетио да су до сада, осим у поменуте пројeкте, ресорни секретаријат и Општина заједнички инвестирали 70 милиона динара за почетак и наставак комасације у катастарској општини Нештин, и уређење каналске мреже на територији Бачка Паланка у свим катастарским општинама.

Један од најзначајнијих података о улагању у ову општину, како је рекао др Радојевић, јесте да су пољопривредници из овог краја и Секреатријат заједно у поменутом времену уложили око 420 милиона динара за инвестиције у регистрована пољопривредна газдинства.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs