Вести


Нова медицинска опрема Дому здраваља у Инђији

Нови Сад , 03. фебруар 2014.
-A A +AНова медицинска опрема Дому здраваља у Инђији.

Нови Сад , 03. фебруар 2014. .

Покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић посетио је данас Дом здравља "Др Милорад – Мика Павловић" у Инђији, и том приликом предао на употребу нову медицинску опрему : холтер монитор, кардиолошки ултразвук, систем за ЕКГ и ново санитетско транспортно возило.

„Данашња инвестиција од 15, 6 милиона динара, коју је Влада Војводине преко Фонда за капитална улагања усмерила у опремање Дома здравља у Инђији, чији стандард у пружању здрвствене заштите припада европском врху, учиниће да ова здравствена установа још повећа своју ефикасност и капацитете“, истакао је у Инђији потпредседник Владе Војводине проф. др Драгослав Петровић.

„Покрајинска Влада већ низ година даје висок приоритет бољем остваривању здравствене и социјалне заштите, о чему најбоље говори чињеница да је из буџета покрајине, преко Фонда за капитална улагања, последњих година реализовано чак 96 инвестиционих пројеката у 54 здравствене установе. Данашња инвестиција у Инђији говори да идемо у истом правцу“, рекао је проф. др Петровић.

Истичући да ова здравствена установа, по организацији, капацитетима и стручњацима, завређује овакву инвстицију, проф. др Драгослав Петровић нагласио је да ће покрајинска Влада, без обзира на сужене материјалне могућности, наставити са подршком у области здравства и социјалне заштите. Како је навео, то неће само бити кроз финализацију у опремању објекта „Каменица 2“, већ кроз подршку пројектима у домену здравства широм Војводине.

„Дом здравља који већ шест година бива проглашен за најбољи по здравственој услузи коју пружа пацијентима, обавезује покрајинску Владу и Фонд за капитална улагања да га помажу.Зато је велико задовољство стати уз ове људе и у времену кризе им помоћи да свој посао раде на квалитетан начин, и стану раме уз раме са европским колегама“, изјавио је в.д. директора Фонда за капитална улагања Небојша Маленковић.

Прим.др Васа Петровић, директор Дома здравља „Др Милорад Мика Павловић“ у Инђији је нагласио да ће ова здравствена установа управо на основу данашње инвестиције успети да обезбеди квалитет здравствене заштите, који постоји у много богатијим европским земљама и додао да ове године инђијски дом здравља намерава да побољша тај квалiтет кроз превенцију здравља становника.

Опремању кабинета кабинета за ергометрију, кабинета за ехокардиографију и кабинета за холтер срчаног ритма и крвног притиска у инђијском дому здравља „Др Милорад Мика Павловић“ и пуштању у рад, присуствовали су и Петар Филиповић, председник општине Инђија и помоћник покрајинске секретарке за здравство, социјалну политику и демографију Данијела Станковић Баричак.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs