Вести


Нова улагања у побољшање услова за лечење пацијената и рад здравствених установа

Нови Сад , 08. септембар 2017.
-A A +AНова улагања у побољшање услова за лечење пацијената и рад здравствених установа .

Нови Сад , 08. септембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић одржао је данас радни састанак са директорима здравствених установа у Војводини и председницима општина Врбас, Жабаљ, Оџаци и Пећинци, којима је уручио уговоре у вредности од 137 милиона динара за реализацију пројеката на унапређењу услова за лечење пацијената и побољшање услова рада запослених. Средства су обезбеђена на конкурсу Управе за капитална улагања Војводине.

Након уручења уговора, председник Покрајинске владе наложио је директорима здравствених установа и представницима општина, да одмах почну са припремом неопходних процедура и техничке документације, како би се радови на пројектима за која су обезбеђена средства реализовали у што краћем року.

Мировић је, такође, истакао да је неопходно да се у наредне две године изврши реконструкција свих болница, института и клиника у оквиру здравственог система Војводине, за шта ће Покрајинска влада у континуитету обезбеђивати неопходна средства.

Уговори су уручени: Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине за прву фазу изградње објекта за смештај магнетне резонанце – 26,5 милиона динара, Клиничком центру Војводине за реконструкцију и санацију Клинике за ортопедију – 49,9 милиона динара и Специјалној болници за плућне болести „Др Будислав Бабић“ у Белој Цркви за завршетак изградње новог објекта болнице – 29,9 милиона динара.

Општине Врбас, Жабаљ и Оџаци, добиле су средства за набавку медицинске опреме за потребе домова здравља, а док су општини Пећинци средства усмерена за набавку санитетског возила.

Састанку је присуствовао директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs