Вести


Нових 100 милиона динара за инвестиције у војвођанско образовање

Нови Сад , 22. август 2018.
-A A +AНових 100 милиона динара за инвестиције у војвођанско образовање.

Нови Сад , 22. август 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, уручио је данас уговоре у вредности 100 милиона динара за инвестиције у области образовања у 2018. години.

Укупно 37 установа – основних и средњих школа, предшколских установа и домова ученика, добиле су средства путем конкурса Покрајине за реконструкцију, адаптацију, санацију и инвестиционо одржавање објеката.

Потпредседник Њилаш је рекао да је ово наставак посла Покрајинске владе на обнови школа, вртића и домова ученика широм Војводине, који се одвија уз пуну координацију са Владом Републике Србије и у сарадњи са локалним самоуправама.

„План је да поправимо и осавременимо установе образовања и васпитања у којима уче и бораве деца, након чега следи њихово опремање. Средства која смо данас доделили су издвојена ребалансом покрајинског буџета и усмерена су према приоритетима за установе са највећим потребама“, истакао је Њилаш.

Он је изнео да је број захтева био већи од планираних средстава и да ће улагања у боље услове образовања широм Војводине наставити.

Највећи број захтева за коришћење ових средстава, стигао је од стране основних школа. На овом конкурсу је за санацију и реконструкцију 19 установа основног образовања у Војводини, укупно одобрено 70 милиона динара.

Михаљ Њилаш је нагласио да је важно да се обезбеди одговарајућа инфраструктура по свим стандардима, који задовољавају потребе новог технолошког развоја.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs