Вести


Нових 50 милиона динара за инвестиције у покрајинским школама

Нови Сад , 18. октобар 2019.
-A A +AНових 50 милиона динара за инвестиције у покрајинским школама.

Нови Сад , 18. октобар 2019. .

Ребалансом покрајинског буџета, нових 50 милиона динара издвојено је за реконструкцију, адаптацију, санацију и инвестиционо одржавање објеката установа основног и средњег образовањa и васпитања на територији Aутономне покрајине Војводине. Путем овог конкурса, укупно 17 установа – 12 основних и пет средњих школа, добило је средства.

„Број захтева је и овај пут премашио планирани буџет. Без обзира на то, настављамо са улагањима у боље услове образовања. Позивам директоре установа да наставе с конкурисањем, како би Покрајинска влада свим васпитно-образовним установама могла да обезбеди одговарајућу инфраструктуру по стандардима који задовољавају потребе новог технолошког развоја”, поручио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш.

Поменутим средствима васпитно-образовне установе, између осталог, мењаће столарију, санирати кровну конструкцију и заменити кровне покриваче, те енергетски санирати објекте, а затим ће санирати санитарне чворове и електроенергетске инсталације, као и инсталације за загревање објеката.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице

Преузмите документа:

PDF icon Списак основних и средњих школа које су успешно конкурисале

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs