Вести


Нови спортски пројекти у Зрењанину

Нови Сад , 09. август 2016.
-A A +AНови спортски пројекти у Зрењанину.

Нови Сад , 09. август 2016. .

Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, састао се са градоначелником Зрењанина, Чедомиром Јањићем, а након радног састанка у Зрењанину заједно су обишли будући Параолимпијски центар, Кристалну дворану, халу „Медисон“ и стадион у Карађорђевом парку. Градоначелник Јањић је изјавио да је брига о спортској инфраструктури веома важна за град Зрењанин и да ће градско руководство наставити да ради све што може како би Зрењанин постао прави спортски центар.

„За сада смо оспособили и средили све фудбалске терене, како у самом граду, тако и у свим околним селима, а све то са циљем да наше најмлађе склонимо са улице и вратимо их на прави пут. У плану је изградња Параолимпијског центра, за чији пројекат смо добили средства управо од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, затим изградња Центра за борилачке спортове, адаптација атлетске стазе на стадиону и обнова трим стазе у Карађорђевом парку“, рекао је Јањић.

Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, изразио је задовољство што и град Зрењанин и Покрајинска влада и сам Секретаријат имају исти циљ, а то је обнова дотрајале и изградња нове спортске инфраструктуре.

„Веома ми је драго што видим да се у Зрењанину већ увелико ради на побољшању услова за бављење спортом, како за професионалне, тако и за рекреативне спортисткиње и спортисте. Задовољан сам што се улаже у спортску инфраструктуру, што је и приоритет нашег секретаријата, али ми је такође драго што и зрењанинска Канцеларија за младе веома лепо ради свој посао и што је део и међународних и републичких пројеката. То само показује да је брига о младима подједнако важна у Зрењанину, као и брига о спорту, и то похваљујем“, истакао је овом приликом секретар Батез.

Град Зрењанин тренутно реализује пет великих инфраструктурних пројеката, што је у потпуности у складу са приоритетима ресорног секретаријата који ће у будућности бити сигурни партнер у њиховој финализацији. Такође, град реализује и многобројне ИПА пројекте у које је уложио и сопствена средства.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs