Вести


Нови спортски терени у Банатском Карађорђеву и Торди

Житиште , 08. април 2019.
-A A +AНови спортски терени у Банатском Карађорђеву и Торди.

Житиште , 08. април 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас у Банатском Карађорђеву и Торди, у општини Житиште, спортске терене за мале спортове, чију је реконструкцију са 4,5 милиона динара финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

У ОШ „Никола Тесла“ у Банатском Карађорђеву отворени су рукометни и кошаркашки терен, док су ученици ОШ „Ади Ендре“ у Торди добили нови терен за рукомет.

Батез је овом приликом изјавио да су на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за санацију, адаптацију, изградњу и опремање спортске инфраструктуре - међу приоритетима санација и изградња отворених школских игралишта.

„У првом плану су пре свега школе где не постоје фискултурне сале“, нагласио је Батез и додао да подршку имају и пројекти адаптације фискултурних сала које у већини места и школа, због године изградње, имају потребу за озбиљном реконструкцијом.

Он је нагласио да је важно да се заједнички ради на томе да се свој деци створе бољи услови како за наставу физичког васпитања, тако и за рекреативно и такмичарско бављење спортом.

„Отворени терени при школама у мањим местима су најчешће место окупљања ученика и омладине. Пре две године смо у Банатском Карађорђеву и Торди имали неуслован и небезбедан простор за спортске активности, а данас имамо у потпуности адекватне терене за рукомет и кошарку “, казао је Батез.

Он је похвалио руководство општине Житиште, која је уз подршку Покрајине и из сопствених средства изградила спортску халу у Банатском Карађорђеву. Сала је опремљена уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, и како је Батез истакао, може да се користи и за такмичарске спортове.

Батез је још додао да је у разговору са руководством општине и директорком ОШ „Никола Тесла“ изложена идеја о санацији фудбалског терена у Житишту, као и изградња фискултурне сале у Торди, јер ученици у том селу током зиме немају адекватан простор за наставу физичког.

Председник Општине Житиште Митар Вучуревић истакао је значај досадашње подршке Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Спортског савеза Војводине у обнови и изградњи спортске инфраструктуре у овој банатској општини. Он је додао да рачунају на подршку из Покрајине и у реализацији нових пројеката.

Директорка ОШ „Никола Тесла“ Наташа Кнежевић је истакла да ће захваљујући улагању из Покрајине ученици у Банатском Карађорђеву и Торди, коначно несметано имати часове физичког на отвореном, те да ће моћи на новим теренима да се рекреативно баве спортом.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs