Вести


Обезбеђена нова медицинска опрема за Општу болницу у Сенти

Сента/Нови Сад , 31. октобар 2014.
-A A +AОбезбеђена нова медицинска опрема за Општу болницу у Сенти.

Сента/Нови Сад , 31. октобар 2014. .

"Покрајинска влада покренула је акцију стандардизовања здравствених услуга на територији Војводине, односно подизања нивоа квалитета услуга у свим здравственим институцијама", изјавио је председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић након обиласка одељења Опште болнице Сента, која су добила нову медицинску опрему, чију набавку је финансирао Фонд за капитална улагања Војводине.

Председник Пајтић је нагласио да је посебна пажња усмерена на оне здравствене установе које нису у Новом Саду, већ и у другим градовима у Војводини и према којима гравитира велик број становника.

"Циљ је да сви градови у Војводини имају висок ниво здравствених услуга, који приличи Европи у 2014. години. Хоћемо да грађани Војводине, ма где се лечили, имају савремену услугу која је брза, мање болна, да болестан човек добије лечење које му омогућава да буде достојанствен и у болести", рекао је др Бојан Пајтић.

За Општу болницу Сента, која има централну улогу у лечењу и дијагностици пацијената који долазе из окружења од чак 50 километара и која годишње има близу 100.000 пацијената, обезбеђена је медицинска опрема вредна 24,3 милиона динара. Обновљене су две операционе сале са новим опарационим столовима и осветљењем, купљен је савремен апарат за анестезију и опрема за контунуиран систем праћења стања болесника у коронарној јединици односно, у јединици за интензивну негу кардиоваскуларних болесника.

Директор Опште болнице Сента др Михаљ Вашаш изразио је задовољство што је председник Покрајинске владе могао да види да је целокупна нова опрема у пуној функцији.

"Болници у Сенти треба још много тога како би се подигао ниво здравствене заштите, али је 24 милиона динара колико кошта нова опрема, у данашњим условима, велика сума", рекао је др Михаљ Вашаш.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs