Вести


Обезбеђени подстицаји Покрајине за пољопривреднике који се баве сточарством

Нови Сад , 16. октобар 2014.
-A A +AОбезбеђени подстицаји Покрајине за пољопривреднике који се баве сточарством.

Нови Сад , 16. октобар 2014. .

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство одобрио је војвођанским пољопривредницима 34 милиона динара бесповратних средства за унапређење сточарства. Новац је добило 69 пољопривредника и то за опремање фарми говеда, свиња, оваца и коза, живинарских фарми, те за измештање фарми из насељених места.

Уговоре је са пољопривредницима потписао вршилац дужности покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски, који је нагласио да је програмом за унапређење сточарства, Покрајинска влада наставила са вишегодишњим улагањем у укупан развој војвођанске пољопривреде.

„У области сточарства може много тога да се уради, и управо ће сточарство бити један од главних праваца подршке војвођанској пољопривреди у будућности“, казао је Бранислав Бугарски, истакавши да је највише заинтересованих било за опремање фарми говеда и свиња.

Секретар Бугарски је овом приликом подсетио, да су војвођанским пољопривредницима на располагању шест програма подршке преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и сточарство, као и конкурси покрајинских фондова.

„Пољопривреда је за нашу покрајину неспорно важна. Од почетка године, само преко програма Покрајинског секретаријата за пољопривреду, подржали смо преко 5000 регистрованих пољопривредних газдинстава у Војводини“, навео је Бугарски и додао да је за пољопривреду у 2014. години из покрајинског буџета опредељено 900 милиона динара.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs