Вести


Обележена 102. годишњица постојања Привредне коморе Војводине

Нови Сад , 01. фебруар 2021.
-A A +AОбележена 102. годишњица постојања Привредне коморе Војводине.

Нови Сад , 01. фебруар 2021. .

Свечаном академијом данас су обележене 102 године откако су представници трговаца и занатлија у Матици српској основали Трговачко-занатску комору, из које се развила данашња Привредна комора Војводине.

„Јубилеј Привредне коморе Војводине прилика је да се укаже на значај привредних активности, развоја економије, успеха привредника и свега онога што доприноси нашем развоју. Привреда Војводине била је та која је, у веома тешкој години за глобалну економију, у најтежој години од Другог светског рата, успела да одржи привредне активности и да сачува радна места, и то је оно што охрабрује“, навео је председник Покрајинске владе Игор Мировић и додао да је протекле године забележен и раст већи од 12 процената у области пољопривреде. Раст су бележиле и неке гране од којих то нисмо очекивали, у условима глобалне кризе.

Томе су, како је навео, између осталих, допринели и привредници којима су данас уручена годишња признања „Коста Миросављевић“ за значајна привредна остварења у 2020. години. Мировић је оценио да су они, својим резултатима, дали значајан допринос напретку економије, због чега морају бити у центру пажње.

„Војводина је била важан фактор економског развоја и економског опстанка Републике Србије у минулој години. Захваљујући виталности наше привреде, знању и улагањима успели смо да прошлу годину завршимо са минималним губицима. Држава чини све да изађемо из кризе у којој се налазимо како бисмо још интензивније наставили са привредним и јавним улагањима и што пре кренули у нови економски старт“, рекао је председник Мировић.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић рекао је да је веома поносан на чињеницу да је ПКВ једна од најстаријих пословно-привредних институција у држави, истакавши да је током тог периода она била суочена са бројним изазовима, али да је опстала захваљујући упорности и доследности привредника.

„Иза нас су 102 године постојања и рада Привредне коморе Војводине и то је јубилеј који нам намеће велику одговорност. Ни у овим тешким временима не смемо да посустајемо, већ морамо више и одлучније да радимо на развоју привреде Републике Србије и унапређењу пословног амбијента у Војводини“, казао је Вучуревић.

На свечаности је данас први пут уручено признање „Златно перо привреде“ представнику медија који је својим ангажовањем допринео афирмацији војвођанске привреде.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs