Вести


Обележене две деценије од НАТО агресије над Србијом

Нови Сад , 24. март 2019.
-A A +AОбележене две деценије од НАТО агресије над Србијом.

Нови Сад , 24. март 2019. .

Данас су у Новом Саду обележене две деценије од НАТО агресије над Србијом, страшног злочина у којем је погинуло 3500 хиљаде људи, 10 хиљада је рањено и повређено, а наша земља је разорена бомбардовањем.

Поводом обележавања 24. марта - Дана сећања на погинуле у НАТО бомбардовању – потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, присуствовао је, у касарни „Југовићево“, комеморативном скупу јединица из гарнизона Нови Сад и положио венац на спомен обележје невино страдалима.

„Наша обaвеза је да вечно чувамо пијетет на невино страдале и да никада не заборавимо све страхоте, које су у тој агресији учињене грађанима Србије. Истовремено, на нама је да обновимо нашу земљу, да водимо одговорну и мудру државну политику, која ће сачувати стабилност и мир, али и да ојачавамо и оснажујемо Војску Републике Србије као стуб њене одбране“, рекао је потпредседник Милићевић.

Градонaчелник Милош Вучевић је нагласио да културом сећања на 24. март 1999, ми не закуцавамо нашу будућност, него идемо храбро у њу, свесни да смо претрпели велике болове и патње.

Пуковник Зоран Насковић, командант Прве бригаде копнене војске, нагласио је да је за једну малу земљу и бројчано мали народ - сваки живот драгоцен, те да због тога никада не смемо заборавити жртве које смо поднели и цену слободе у којој данас живимо.

На спомен обележје страдалима венце су положиле и делегације Јужно-бачког управног округа, Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, ОРВС-а Града Новог Сада, СУБНОР-а Нови Сад, удружења Ратних ветерана и Војних пензионера, као и породице погинулих припадника Војске Србије.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs