Вести


Обележен Дан Радио-телевизије Војводне

Нови Сад , 29. новембар 2012.
-A A +AОбележен Дан Радио-телевизије Војводне.

Нови Сад , 29. новембар 2012. .

Нови Сад, 29.новембар 2012.- Пре 63 године Радио Нови Сад почео је са емитовањем програма, а Телевизија му се придружила пре 37 година. Све је почело на данашњи дан, 1949. године, када је на таласима Радио Новог Сада први пут емитован програм. Правио се на пет језика и трајао је дванаест часова. Звук је сликом употпуњен 1975. године. Данас, Радио-телевизија Војводине производи и емитује радијски и телевизијски програм на 10 језика, 24 часа дневно. Праве се емисије на српском, мађарском, словачком, румунском, затим русинском, украјинском, хрватском, буњевачком, ромском и македонском језику. Поред тога, неке емисије се преводе и на језик знакова, намењен гледаоцима оштећеног слуха. Медијски јавни сервис грађана Војводине својим слушаоцима и гледаоцима нуди најновије вести из Покрајине, земље и света, стручне анализе, људске приче, едукацију, забаву, песму, смех, једном речју-живот.

Тим поводом потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић присуствовао је данашњој свечаности, на којој је престижно признање за стваралаштво из области сниматељског и режијског рада „Славуј Хаџић" доделио Душану Нинкову, дугогодишњем раднику Радио-телевизије Војводине, сниматељу и директору фотографије. Нинков је до данас снимио 16 играних филмова, 80 документараца и преко 300 емисија за ову кућу. Честитајући Душану Нинкову на награди, секретар Грујић је рекао да и он сам као човек из ове куће и из исте бранше, као и Душан Нинков је имао част и задовољство да дуго година раде заједно, и да од Дулета учи. Управо због тога, што знам коме и зашто ову награду предајем и за мене је овај дан од посебног значаја.

Генерални директор РТВ-а Синиша Исаков је у поздравном говору истакао чињеницу да је Радио-телевизија Војводине данас, на свој рођендан, у односу на пре годину дана постигла лепе резултате, јер јој је гледаност повећана захваљујући подизању информативног програма уопште. Са таквим подацима се ретко која медијска кућа може похвалити. Поред гледаности, већа је и слушаност радиа, како на српском језику, тако и на језицима националних заједница. Интересантан је податак да је повећана гледаност управо код, назовимо их, средње генерације, захваљујући постојању портала и интернет издања, где се новости, информације, вести брзо пласирају. Јасно је да смо се у последњих годину дана највише и фокусирали на информативни програм и у њега највише и уложили, те је тако и његова гледаност највећа. Проблеми са којима се сусрећемо познати су свима, како лоша наплата тв претплате, тако и застарела техника и на крају и као највећи проблем је непостајање зграде и све то  стоји пред нама ,као задаци који се што пре морају решити, рекао је на крају свог излагања Синиша Исаков.
 
Овом приликом први човек РТВ-а Синиша Исаков уручио је и годишње награде, онима који су се у свом послу истакли професионалношћу, радом, трудом и улагањем и чији је рад примећен, како од стране гледалаца, тако и слушалаца. Међу награђенима ту су: Наташа Крстин, новинарка информативног програма, Нада Зорић уредница емисије „Филозоф над паланком", Ерек Деже са другог програма Радио Новог Сада на мађарском језику, екипи музичких уредника, која је радила на емитовању ЕXИТ фестивала, Крешимир Флахек, тонац, као и многи други.   

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs